Polimer Dünyası'na Hoşgeldiniz!


1 Şubat 2010 Pazartesi

Yalova Üniversitesi-Mühendislik Fakültesi


Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuştur. Fakülte bünyesinde;
 ·      Bilgisayar Mühendisliği
·       Endüstri Mühendisliği
·       Enerji Sistemleri Mühendisliği
·       Polimer Mühendisliği
 
bölümlerinin kuruluş çalışmaları tamamlanmıştır. Mühendislik Fakültesi 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.
 
Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli, donanımlı, yetkin, lisan bilen, araştırma ve geliştirmeye önem veren, yenilikçi ve değişime açık mezunlar vermeyi amaçlamaktadır.
 
Fakültemiz, üniversitemiz bünyesinde kurulacak olan Yalova Üniversitesi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Mükemmeliyet Merkezine (YÜSİM) destek vererek ve ortak çalışmalar yürüterek endüstriyel ve AR-GE hizmetleri ile kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayarak ülkemizin kalkınması için üzerine düşen rolü üstlenmeyi hedeflemektedir.
.
Bununla birlikte Kimya ve Proses Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Yönetim Mühendisliği, Kaynak Mühendisliği Biomühendislik, Gen Mühendisliği gibi Türkiye’mizin kalkınmasında önemli fayda sağlayacak, kalkınmanın yapı taşlarını oluşturacak klasik mühendislik bilimlerinin dışında ihtiyaç duyulan eğitimli, yüksek donanımlı kişilerin yetiştirildiği yenilikçi ve modern bölümlerin kurulmasını hedeflemektedir.
 
Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tüm bölümleri ile dünyadaki örnekleriyle rekabet edebilir bir yapıya kavuşmak ve en iyiler arasına girmek için çalışmakta ve Yalova Üniversitesi modern bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder